Hozzávalók: |
Elkészítés: |
35 dkg füstölt oldalas, 20 dkg parasztkolbász, 1 kis fej édeskáposzta, 20 dkg krumpli, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, 1 mokkáskanál pirospaprika, 12-15 szem köménymag, só |
A csontok mentén szeletekre vágott füstölt húst a vízzel együtt egy nagyobb fazékban felfőzzük. Amikor főni kezd - mint a húslevesnél szoktuk - leszedjük a habját, majd beletesszük a négy részre vágott káposztát, és nagyon gyenge tűzön kb. 90 percen át főzzük egy csipet köménymaggal. Hozzáadjuk a negyedekbe vágott burgonyát, a zöldséget, a kolbászt, és tovább főzzük addig, míg meg nem puhulnak. Ekkor ha kell, sóval ízesítjük. A káposztát, a füstölt húst és a kolbászt a leves után is tálalhatjuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |