recept: Belforti káposztaleves, Kifőzde
Belforti káposztaleves
(francia káposztaleves)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg füstölt oldalas,
20 dkg parasztkolbász,
1 kis fej édeskáposzta,
20 dkg krumpli,
3 sárgarépa,
3 fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
2 dkg zsír,
1 mokkáskanál pirospaprika,
12-15 szem köménymag, só


A csontok mentén szeletekre vágott füstölt húst a vízzel együtt egy nagyobb fazékban felfőzzük. Amikor főni kezd - mint a húslevesnél szoktuk - leszedjük a habját, majd beletesszük a négy részre vágott káposztát, és nagyon gyenge tűzön kb. 90 percen át főzzük egy csipet köménymaggal. Hozzáadjuk a negyedekbe vágott burgonyát, a zöldséget, a kolbászt, és tovább főzzük addig, míg meg nem puhulnak. Ekkor ha kell, sóval ízesítjük.
A káposztát, a füstölt húst és a kolbászt a leves után is tálalhatjuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



R. Szepessy Ilona tollából.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.06.27. Utoljára frissítve: 2010.06.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 12:43:51 - 2.24)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez